Minilager i høysesongen: Hvorfor bedrifter velger å leie ekstra lagringsplass

Bedrift
Ung kvinnelig entreprenør som markerer flyttekasser i et minilager

Her er de vanligste grunnene til at bedrifter bruker lager akkurat nå.

November er en travel tid for mange bedrifter.

Spesielt i høytiden, med økt etterspørsel og salgsdager som Black Friday og Cyber Monday, blir denne tiden på året ekstra travel for mange selskap.

Men hvorfor velger virksomheter å bruke lager midt i det som for noen er årets travleste sesong? Her er noen av de vanligste grunnene til at bedrifter bruker ekstern lagring i november:

Eksempler på hvorfor bedrifter bruker lagerplass i november

Forberedelser til høytiden:

Mange virksomheter produserer eller tilbyr varer og tjenester, og vil derfor sikre at de ikke går tom for varer og lignende, og at de har nok til å møte etterspørselen i denne travle perioden.

Salgskampanjer:

November er kjent for Black Friday og Cyber Monday. Mange bedrifter bruker lager til å lagre de varene som skal på salg eller som skal være en del av en kampanje i denne perioden.

Høysesong:

Noen bedrifter har høysesonger hvor salget går bedre enn i andre perioder. For noen virksomheter er november denne måneden.

Når salget øker, øker også behovet for oppbevaringsplass. Ettersom etterspørselen øker har man kanskje ikke plass til de ekstra varene i butikken, på hovedkontoret eller der man driver nettbutikken sin, derfor velger mange å bruke lagringsløsninger.

Årlige gjøremål:

Årlige rapporter, oppdateringer og varetelling er også noe av det bedrifter bruker minilager til.

Disse gjøremålene kan nemlig kreve ekstra plass til dokumenter eller for å gjøre jobben mer systematisk, organisert, oversiktlig og effektivt.

November er for mange foretak også en god tid å gå igjennom alle varene som er igjen på dette tidspunktet, for å se hva som beholdes eller settes på salg.

Å leie eksternt lagerplass og frakte varene til én eller flere lagerboder gir god oversikt til planleggingen av innkjøp av varer som skal brukes i året som kommer.

Sesongbaserte varer:

Varer som skiutstyr, vinterklær eller jule- og nyttårsdekorasjoner, kan oppbevares i et minilager utenfor sesongen.

Januarsalget:

Noen forbereder seg også til januarsalget som kommer når det nye året starter.

Generelt er januarsalget en travel tid for mange bedrifter, og de bruker dermed ofte lagerløsninger for å håndtere varene og for å få nok plass til alle varene salget krever.

Påfyll av varer:

Bedrifter benytter seg også av lagerplass for å fylle på varer, slik at de er klare for mer rolige perioder.

Mer plass:

Noen bedrifter bruker det også bare for å få mer plass i butikken, på kontoret eller hjemmet sitt for de som driver sin bedrift derfra.

Når det blir travelt krever det mer av det bedriften tilbyr, og da blir behovet for mer plass også større. Derfor oppsøker mange bedrifter lagringsløsninger som minilager for å gjøre jobben lettere.

 

Ung mann står med en mappe som han ser i, mens han er på telefonen

Hva bruker bedrifter minilager til generelt?

Som nevnt er det veldig vanlig for bedrifter å bruke eksternt lagringsplass for å ha tilstrekkelig med varer og ting som ikke trenger å stå i butikken, på kontoret eller for små start-ups, hjemme.

Det er også mange som bruker det for å sørge for at alle varer og produkter står trygt, sikkert og beskyttet med tanke på for eksempel tyveri og skade. Det er også brukt til å effektivisere og optimaliser ulike prosesser som for eksempel produksjon og distribusjon. Et minilager gir også bedre oversikt, og dermed bedre kontroll over logistikk og varer.

Minilager hjelper også bedrifter å sikre at de kan tilpasse seg svingningene i etterspørsel og sesong i løpet av året. Det kan også fungere som en sikker reserveløsning som kan brukes i uforutsette hendelser. Mange bedrifter bruker det også for å lagre markedsmateriell, som plakater og ulike rekvisitter.

Om du trenger ekstra plass eller ønsker å utnytte jobbplassen på en bedre måte, har vi minilager spredt over hele landet til markedets beste pris.

Er du en bedrift som ønsker mer informasjon om vårt tilbud av minilager eller minilager for bedrifter generelt, kan du lese mer om vårt tilbud for bedrifter klikk på lenkene under:

Lager for bedrifter

Perfekt for bedrifter som trenger lagringsplass

Lagerbehov for bedrifter

Bedriftslagring: slik får du bedre plass med lagerhotell