Hvordan lagre antikke tremøbler?

Lagring
Dame stående i lampebutikk med blikk mot kameraet, butikkens interiør i bakgrunnen

Er du på flyttefot eller skal du kanskje mellomlagre et dødsbo? Sannsynligheten er der for at du har et antikt tremøbel eller to med i flyttelasset ditt.

Dette kan være pinnestoler, bondeantikk eller kanskje en gammel amerikakiste. Dette er møbler og innbo som er sensitivt ved høye temperatursvingninger.

Stabil temperatur

En egnet lagerplass for å oppbevare antikke tremøbler er et sted som holder en jevn temperatur med plussgrader. Alle våre avdelinger med tempererte lagerboder er derfor godt egnet til dette formålet. Lagerbodene står inne i et lagerhotell hvor vi sørger for at det ikke forekommer minusgrader.

Vedlikehold før de settes bort

Før du setter eiendelene dine til lagring kan det være greit å tenke på et par ting. Tørk dem gjerne frie for støv og vask vekk eventuelle flekker og annet som kan sette seg dypere i treverk eller skinn ved lagring over tid. Vær bare obs på at enkelte skinntyper som gyldenlær aldri skal utsettes for vann eller såpe da det kan sprekke, så sjekk hvordan materialet kan behandles først. Generelt kan vann og andre midler som ikke er tilstrekkelig fjernet eller vasket vekk etter rengjøring sette seg som flekker.

I lagerboden

Så hvordan skal du best lagre de antikke møblene dine i selve lageret? Det er viktig å huske på at materialene er gamle og dermed ekstra skjøre. Unngå derfor særlig stabling i høyden. Dette kan føre til sprekker i både treverk og skinn som følge av stort press. Dersom du er engstelig for skader på de antikke tremøblene dine, kan du pakke inn med bobleplast.

Du kan lese mer om våre tempererte avdelinger her. Ikke nøl med å kontakte oss på chat, mail eller telefon dersom du har noen spørsmål!