Stressfri flytting

Flytting
To jenter sittende på gulvet med kaffekopper i hånden, omringet av flyttesker, myser mot solen

Flytting er for de fleste en stressende opplevelse. Når alt skal organiseres, i tillegg til at man har full jobb, kan stressfaktoren fort bli høy.

Vi har satt opp en 5 punkts liste med tips på hvordan du kan få flytteprosessen til å bli mindre stressende.

1. Planlegging

Planlegg i god tid. Lag en liste over gjøremål som for eksempel pakking av bestikk og knusbare gjenstander, melde flytting til posten, og booke lageret i forbindelse visningen.

Hvis du lager en plan som hjelper deg å finne ut hva du kan starte med tidlig hjelper du deg selv mye, og du slipper at det føles overveldende når flyttedagen nærmer seg.

2. Lag et budsjett

Få ting kan være mer stressende enn uvissheten om du har råd til å gjøre opp for deg. Lag et budsjett for hele flyttingen; Flyttefolk, vaskehjelp, lagerleie, pakkemateriell osv.

Så lenge du er oppmerksom på budsjettet underveis bør alt gå greit, og du får en mindre ting å uroe deg for. Hvis du ser over hva du må bruke penger på, kan du også finne ut hva du kan spare på.

3. Kast det du ikke trenger

Flytting er en god anledning til å få ryddet opp og kastet ting. Gjør det enklere for deg selv, og kvitt deg med tingene før du flytter dem til et nytt sted. Da blir det mindre å pakke, og mindre å bære på flyttedagen.

Start med dette i god tid, slik at du vet at de rekker å blir hentet, eller at du rekker å kaste eller levere.

4. Bruk flytteesker

Dette punktet er jo egentlig helt åpenbart, men det kan ikke nevnes for mange ganger. Pakk ting i esker, og sett merkelapper på eskene. Hvis du ikke markerer på eskene gjør du deg selv en bjørnetjeneste, og skaper mer jobb for deg selv når du skal pakke ut.

Det er også nyttig hvis du starter tidlig med pakkingen, og plutselig trenger noe som du allerede har pakket ned, så slipper du lete gjennom en haug av esker.

5. Husk å puste

Til slutt, ikke glem å puste og ta gode pauser. Det er greit å kjøre på når du har motivasjonen, men husk å ta pauser, få i deg vann og mat og pass på at du klarer å holde ut. Føler du deg overveldet, ta et dypt pust og start på en ting av gangen, så blir du ferdig til slutt.

Vi håper du får en stressfri flytting!