Ryddeprosjekter denne sommeren

Rydding
ryddeprosjekt i sommer

Å få ryddet opp i hjemmet kan ikke bare få deg til å føle deg mindre stresset, men det kan også bidra til å gjøre boligen tryggere og sunnere. Hvilke ryddeprosjekter har du i sommer?

Sommeren er en fin tid for å starte et ryddeprosjekt. Varmt og solrikt vær og mindre trafikk gjør det enkelt å transportere ting til avfallsmottaket, Fretex, eller et lokalt minilager.
Den vanskeligste delen av et ryddeprosjekt er å bare komme i gang. Heldigvis finnes det en rekke morsomme ideer som kan inspirerer deg og din familie til å takle rotet denne sesongen. Det finnes en rekke måter å strømlinjeforme og organisere din bolig for å gjøre din hverdag enklere og bedre. Nedenfor er bare et par ideer:

1. Arrangér et garasjesalg eller et veldedighetsarrangement

Å arrangere et garasjesalg er en fin måte å gjøre dine uønskede ting til litt ekstra penger. Det er også en morsom måte å involvere hele familien I ryddeprosjektet. Du kan sette mål for en familieferie eller helgetur dersom dere alle når et bestemt mål. Hvis du klarer å oppnå et overskudd fra salget kan det også være en god idé å donere til et veldedig formål. Eksempelvis den lokale kirken, skolen eller eldresenteret, eller en humanitær organisasjon.

2. Vedta et «Rydd bort en gjenstand hver dag» – initiativ

Å kaste ut eller eller rydde bort en eiendel hver dag per person i husstanden høres kanskje ikke så mye ut, men dersom dere gjennomfører dette systematisk er det fullt mulig å oppnå betydelige resultater I løpet av sommeren, uten at det virker overveldende for hver gjenstand som går ut døren.

3. Tenk nytt om sengetøysskapet

De fleste boliger har et sengetøyskap, men disse garderobeskapene er vanligvis blant de minst effektive stedene i hjemmet ditt. Tross alt, hvem vil vell gå eller løpe ned i gangen våt og naken for å hente et rent håndkle etter en dusj? Selv sengetøyet oppbevares mer optimalt på soverommet der det brukes, så det er like ved når det er på tide å bytte sengetøy. Vurder å omrokkere lakenskapet ditt for mer effektiv plassutnyttelse. Kofferter og ferieutstyr kan eksempelvis settes på et ekstert lager.

4. Prioritér kjøleskapet

En av de største kildene til rot i de fleste hjem er kjøleskapsdøren. Vi tenker alltid at vi skal bruke den lille ekstra salatdressingen eller sennepen. Imidlertid er sannheten vanligvis at slike matvarer forblir stående i kjøleskapsdøren i flere måneder, om ikke år, hvis du ikke følger med. Etter at du har ryddet bort alle dressingene og lignende som har gått ut på dato bør familien dedikere en bestemt person som overvåker kjøleskapet videre, slik at utgått matvarer ikke igjen hoper seg opp.

Å få ryddet opp i hjemmet denne sommeren behøver ikke være overveldende. Gjør rommene i leiligheten eller huset mindre stressende, sunnere og roligere ved å få ut noen gjenstander, og holde de gjenværende tingene organisert. Som nevnt handler veldig mye om å faktiske komme I gang.

Lykke til!