Pakking i flytteesker

Flytting

Hos OK Minilager har vi å gjøre med flyttebokser hver dag, og vi har med tiden opparbeidet oss en del kunnskap om hva man bør gjøre, og ikke bør gjøre I forbindelse med pakking, flytting og lagring av flyttemateriell generelt, og flytteesker spesielt.

Vi har her satt opp en 5-punkts liste med noen nytte tips til deg som skal igang med flyttingen.

1. Planlegg før du begynner

Du ønsker naturligvis å få flyttingen overstått så raskt som mulig, og således å komme igang så tidlig som mulig. Dersom du imidlertid tar deg tid til å planlegge hva som skal pakkes ned I hvilke esker vil du ganske sikkert spare tid når flyttingen skal oppsummeres. Ved å planlegge hva som pakkes ned I de enkelte flytteeskene vil utpakkingen nemlig bli mye enklere. Samtidlig blir stablingen av flytteskene I bilen og på lageret enklere ved at du balanserer mengden av tunge og lettere gjenstander I hver boks.

2. Ikke overfyll flytteeskene

Å presse mest mulig ting inn i flytteboksen kan medføre flere problemer. Ikke bare gjør det boksen veldig tung, men du risikerer også at ting blir skadet/bulkete. Unngå dette ved å følge ovenstående punkt (Lag en plan for hva som skal plasseres I boksene).

3. La det være igjen litt plass på toppen

La det være igjen litt luft under lokket på flytteboksen. Med mindre du har bar én boks vil dine bokser er sannsynlig å bli stablet oppå hverandre, og da er det en god ide om du lar det være ca 2cm med luft mellom lokket på boksen og dine eiendeler. Fyll dette området med bobleplast eller avispapir. På denne måten risikerer du ikke at vekten av flytteboksene over presser på det som er plassert I flytteboksen.

4. Beskytt skjøre / verdifulle gjenstander.

Vi vet at dette sannsynligvis er en selvfølge, men det er ikke uvanlig at innbo som er plassert I flytteesker blir ødelagt under transporten eller I forbindelse med lagringen.. Dersom du er spesielt glad i ditt servise bør du nemlig ikke ta risikoen. Bobleplast er alltid en god investering for de som ønsker å holde sine glass og øvrig servise inntakt. Rikelig med avispapir kan ofte være like effektivt.

5. Teip flytteboksene riktig.

Vi har alle sett sketsjen der noen plukker opp en boks full av knusbare gjenstander og bunnen faller ut! Ikke la din flyttebokspakking blitt en vits; sørg for at du forsegler topp og bunn av boksene nøye og sikkert. Det er best å bruke skikkelig pakketeip. Maskeringstape vil ikke være sterk nok.