Oppussing: 3 nyttige tips

Tips og triks
oppussing av leilighet

Skal du pusse opp? Med følgende tips kan du spare både penger og tid.

Ikke hopp over planleggingen

Kort fortalt kan planlegging sørge for at…:

  • ... du sparer tid
  • ... du får et bedre resultat
  • ... det er enklere å få hjelp

Det høres kanskje kjedelig, men med ordentlig planlegging kan du faktisk spare tid på oppussingen. Om du skal utføre et lite prosjekt i ett rom, eller det er snakk om oppussing av hele leiligheten, vil planlegging mest sannsynlig hjelpe deg å fullføre raskere.

Selv om du bruker tid på selve planleggingen, unngår du fem turer på butikken for å kjøpe det du har glemt, du unngår at du må gjøre noe på nytt fordi du glemte et steg, og du kan få et så bra resultat som mulig.

I tillegg blir det enklere å få hjelp. Dersom du setter i gang uten en plan er det vanskelig å sette noen andre inn i prosjektet. Med en klar plan for hva som skal gjøres, kan du enkelt sette noen inn i deler av oppussingen.

Skal oppussingen skje til høsten? Se hvordan du kan bruke tiden i sommer og bli mer effektiv!

Få tilbud fra flere leverandører

Det som er billigst er å gjøre oppussingen selv. Dersom det er snakk om en vegg som skal males eller noe som skal pusses er det en jobb du fint klarer selv.

I noen tilfeller må du hente inn profesjonelle. De fleste pusser opp på budsjett, og dersom budsjettet er lite er det spesielt viktig å hente inn flere tilbud fra ulike fagpersoner. Hent inn tilbud fra tre ulike leverandører, så kan du få gode fagfolk til best pris.

En ting å merke seg er at det alltid er lurt å gjøre en referansesjekk eller sjekke anmeldelser før du bestemmer hvem som skal gjøre jobben for deg, kanskje også før du henter inn tilbud. Billig kan være bra, men ofte kan billig også dra med seg flere problemer eller en dårlig utført jobb.

Sett bort møblene

Spesielt dersom du skal pusse opp hele leiligheten eller gå i gang med oppussing av bad, oppussing av soverom eller et av de andre rommene, er det nyttig å få møbler og ting ut av veien.

Det er to hovedgrunner til at det er lurt:

Ved maling, pussing av gulv og flere andre oppgaver kan det fort bli støv og søl, eller du kan komme borti møbler hvis de blir stående i rommet. Å sette dem bort gjør at de holder seg fine, og er klare til å settes tilbake når rommet eller leiligheten er klar.

Dersom du skal bo i leiligheten eller huset samtidig som du pusser opp er det også deilig å slippe å sette møbler og ting i de andre rommene. Uavhengig av hvor lang tid prosjektet tar er det fint å slippe å bo på en byggeplass.

Hvor skal du sette det?

Det er ikke alle som er så heldig at de har en stor bod som står og venter på å bli fylt. Dersom du er en av disse kan du leie ekstern lagringsplass for mellomlagring.

OK Minilager har lagerutleie i byer i hele landet, og her kan du trygt lagre dine eiendeler til du er ferdig med oppussingsprosjektet. Du kan lagre i en kort periode eller så lenge du ønsker. I flere byer er det mulig å leie både temperert, innendørs minilager og lagercontainere. Finn din nærmeste avdeling her.

Lykke til med oppussingen!