Mindre stress med lagerlykke: 10 grunner til at et minilager gjør hverdagen mer OK

Lagring
Dame som ligger stressfri på sengen i et ryddig og oversiktlig rom med bøker og smiler

Hverdagen kan være hektisk og uforutsigbar, men det er en ting som virkelig kan bidra til å redusere stress og gjøre livet mer OK: nemlig et godt minilager. Her er 10 grunner til hvorfor et lager kan være nøkkelen til en lettere hverdag.

Hverdagen kan være full av utfordringer, begrensninger og stress. Fra å balansere arbeid og familieliv, holde hjemmet ryddig og organisert, til å finne tid og ikke minst plass til den hobbyen eller treningsrommet du alltid har drømt om.

Visste du at et minilager kan være den hemmelige ingrediensen for å redusere stress og gjøre hverdagen og livet mer OK?

Enten det er for å:

  • Få en stressfri hverdag
  • Øke energinivået
  • Bruke mindre tid på å finne ting og rydde
  • Få plass til ting du ikke har plass til nå
  • Gjøre det lettere å vaske hjemme
  • Få ekstra plass til sosiale aktiviteter og mer rom til livsendringer

 

 

Mann som smiler og er ute i solen i hverdagen

10 grunner til hvordan du kan oppleve hverdagslykke med et minilager

1. Mer plass hjemme

La oss innse det – plassen hjemme kan raskt bli en mangelvare.

Uavhengig om du har en liten leilighet, en liten enebolig eller et stort hus, kan tingene våre fort overta boligen og etterlate en litt ukoselig og klaustrofobisk atmosfære i hjemmet.

Hvis vi går igjennom alle våre eiendeler, vil vi antagelig innse at en god del av tingene våre ikke brukes så ofte i hverdagen. Vi har enten beholdt dem av sentimentale grunner, eller fordi vi bruker dem av og til, for eksempel til spesielle anledninger eller under visse årstider.

Vi vet vi ikke vil kvitte oss med disse eiendelene, og kanskje er det heller ikke så lurt å ta avskjed med dem. Selv om det kunne gi boligen og boden mer luft om disse tingene forsvant.

For hva med de bursdagene hvor vi lager hjemmelaget is i ismaskinen, hva med den årlige teltturen, og hva med verktøyet som er nyttig å ha når man først trenger det, selv om det kan gå flere måneder eller halvår mellom hver gang?

Det kan også være vanskelig å kvitte seg med minner og ting vi har arvet, fordi vi vet jo at når vi først gir slipp, vil vi aldri kunne få dem tilbake igjen. Og selv om det er sjeldent, så av og til er det jo koselig å kunne se igjennom disse tingene og mimre.

Noen av tingene kan til og med gå i arv. For eksempel barnelekene og bøkene som barna elsket da de var små, kunne jo bli nyttige til fremtidige barn i familien. Uansett fylte disse tingene en så stor del av livet før de ble for store til å bruke dem. Er dette virkelig verdt å gi slipp på?

Uansett hva tingene er, så skjønner vi det er vanskelig å kaste. Dessuten er det ikke alltid det mest lureste valget, og heller ikke det det mest miljøvennlige. Spesielt ikke om det er noe du ønsker skal gå videre, vil ha som minner eller ting du bruker av og til, om det så er et par ganger i året.

Ikke trenger du å gi opp tingene som betyr mye for deg heller.

Med et minilager trenger du verken å gi opp på eiendelene dine for å oppnå drømmen om mer luft i boligen.

Med et lager kan du oppbevare ting du ikke trenger til daglig bruk utenfor hjemmet, som for eksempel sesongbaserte klær, sportsutstyr til spesifikke årstider, barneleker, minner og arvede eiendeler. Dette frigjør verdifull plass og gjør det enklere å få den plassen du trenger eller ønsker deg i boligen, uten at skuffer, skap og boden er fylt til randen.

I tillegg kan du nå forvandle boden til en velorganisert og oversiktlig plass for ting som trengs å være lett tilgjengelig. Eller du kan forvandle denne plassen til et ekstra rom, som et eget hobbyrom, spillrom, et eget rom for ekstra og tørr mat som tar for mye plass på kjøkkenet eller et bibliotek. Boden kan også bli en dedikert plass for verktøy og redskaper eller sportsutstyr som trengs å være lett tilgjengelig.

2. Bedre organisering av personlige eiendeler

Er du like opptatt av organisering som oss? Eller kanskje du har en drøm om å bli mer organisert, eller du kjenner et voksene behov for å bli bedre på organisering etter å ha hørt om helseeffektene et velorganisert hjem kan gi?

Uansett hvor du er på organiseringsskalaen, er det ingen tvil om at dette er et viktig steg på veien mot å gjøre hverdagen mindre stressende, enklere og mer behagelig.

Et minilager kan være nøkkelen til å gjøre det lettere for deg å få en bedre organisert, ryddig og romslig bolig. Ved å flytte tingene du ikke bruker like ofte ut av hjemmet, frigjør du verdifull plass og legger grunnlaget for et mer funksjonelt system for de tingene du bruker jevnlig eller ofte.

Med et minilager slipper du å ha alle tingene du eier i umiddelbar nærhet. For eksempel kan du enkelt lagre gressklipperen, snøfreseren, hagemøblene, grillen, skiene og vinterklærne slik disse tingene slipper å ta plass i hjemmet, garasjen eller boden året rundt, men kun nå de faktisk er i bruk.

Tenk deg å ha et system som fungerer hele året, og som krever veldig lite vedlikehold fra din side.

Et minilager gir deg også muligheten til å organisere personlige eiendeler på en mer effektiv måte inne i den eksterne lagerboden. Du kan enkelt merke og organisere bokser, sette inn hyller og holde en inventarliste, slik at du vet nøyaktig hvor du skal finne ting når du trenger dem.

Med et organisert minilager blir det altså slutt på å lete eller grave deg frem gjennom rotete skuffer og skap!

En familie som er ute i hagen fordi de nå har tid til å leke i stedet for å rydde, organisere, vaske og utføre hverdagens oppgaver

3. Mindre behov for rydding og organisering i hverdagen, og det blir lettere og raskere å vaske boligen

Ved å skape et system som fungerer og frigjøre plass i boligen, blir det lettere å holde ryddingen og organiseringen til et minimum, samtidig som du opprettholder en ryddig og organisert bolig.

I hverdagen som er fullt av andre gjøremål, er det en befrielse å spare tiden på rydding og organisering, spesielt når det er mye annet man heller vil eller kanskje bør bruke tiden på.

Ved å holde det ryddig og organisert uten at det krever så mye fra deg i hverdagen, blir det også mye raskere å vaske hjemmet. Ting vil ikke være i veien, så det blir enklere å begynne vaskingen uten å måtte gå over boligen først. Det blir også greiere å komme til med støvklut, støvsuger og vaskemopp.

På denne måten blir både den ukentlige og den mer omfattende og grundige vasken lettere å gjennomføre mer effektiv enn tidligere, da du kan droppe flere steg som rydding, sortering og organisering. I tillegg vil det å ha færre ting i boligen også føre til mindre støv og færre ting å vaske.

4. Mer effektivitet og bedre tid i en ellers travel hverdag

Nå som du har sikret deg ekstra plass og et godt system som holder boligen ryddig og organisert uten at det krever mer innsats fra din side, har du nå mulighet til å skape en arbeidsflyt som gjør at hverdagens kabal går lettere opp og dagens gjøremål blir fortere gjort.

Plutselig går hverdagen mye mer smidig, fordi alt er riktig plassert, lett å komme til, og du vet hvor ting er til enhver tid.

Barnas lunsj blir lettere smurt fordi matkassene alltid ligger organisert og lett tilgjengelig på sin rettmessige plass, og kjøleskapet er velorganisert. Dine favorittklær konkurrerer ikke om plassen med 100 andre likegyldige plagg, så å finne ukens antrekk er enkelt. Spisebordet er lett å tørke over etter bruk, fordi det ikke er flere pyntegjenstander eller ting som står i veien.

Det blir plutselig mye enklere og mer motiverende å utføre sine hobbyer, fordi du ikke trenger å grave frem kameraet, stativet eller studiolysene fra boden eller bakerst i skapet, og tegnesakene har sitt eget velfungerende system i hobbykassen slik at du kan begynne på minuttet når du endelig har tid til overs for hobbyen din.

Det er ingen knuter du må løsne før du kan bruke garnet til å strikke eller før du kan ta i bruk fiskestangen på fisketur. Riktig fiskekrok er også lett å finne. Verktøyene dine har aldri hatt plass før til å være så oversiktlig plassert, noe som gjør at du endelig kun kan fokusere på selve snekkerarbeidet. Barnas ulike idretter har hver sin plass, og treningsbaggen er dermed enkel å pakke uten at du må igjennom flere ski, skateboards og sykler for å komme til fotballen, lacrosse utstyret eller innebandykøllene.

Det mest befriende av alt er at det er så lett å sette tingene tilbake på sin rettmessige plass etter man er ferdig.

Plutselig er alle hverdagens gjøremål mye mer behagelig, fordi det ikke er unødvendige hindringer med tanke på plass og rot.

Hverdagen blir rett og slett mer effektiv, noe som gjør seg godt i en ellers travel hverdag. Faktisk har det skapt bedre tid til kos på kvelden og pauser mellom slagene.

En mann som sitter å maler og har et hobbyrom full av malinger ettersom han nå har plass til sin malerhobby på grunn av et minilager.

5. Ekstra plass til hobbyer og lidenskap

Har du en lidenskap eller hobby som krever ekstra plass eller utstyr? Med et minilager får du plutselig plass til å få mest ut av hobbyen din.

Noen hobbyer tar helt klart opp mer plass enn andre, og noen krever mer utstyr enn andre.

Driver du for eksempel med musikk og spiller flere instrumenter, så kan et trommesett, en piano og én gitar med bass og forsterker til sammen ta nokså mye plass.

Det samme gjelder for hobbyfotografer, som kanskje har flere linser, kameratyper, stativer, lys og lamper som de ønsker å ha tilgjengelig.

Eller kanskje du syr og trenger god plass til symaskinen og ulike stoff, tekstiler, mannequins, skisser og tråder.

Et minilager gir deg rom til å dyrke hobbyen din ved å flytte de tingene du ikke bruker til daglig til en ekstern oppbevaringsplass. På denne måten skaper du frirom til å prioritere dine hobbyer.

Med en lagerplass blir det også lettere å opprettholde og utvikle hobbyinteressen ved å skape plass til å kunne investere i det utstyret du trenger underveis, uten at det nødvendigvis må gå på bekostning av plassen hjemme.

For eksempel, hvis du i en periode ønsker å fokusere på å lære og utvikle deg på gitaren, trenger kanskje ikke trommesettet og pianoet å ta opp plassen i boligen for øyeblikket.

Det samme gjelder for fotografer. Kanskje det er et nytt utstyr ute på markedet som du ønsker å teste og øve deg på. Da kan du med fordel frigjøre hjemmet ditt ved å flytte utstyret du ikke trenger i denne perioden til en lagerbod.

Om du bor sammen med noen, blir det kanskje også lettere å overtale partneren eller romkameraten til å la deg få lov til å investere i mer utstyr, da hobbyen din ikke lenger trenger å ta over hjemmet og gå på bekostning av den hjemlige atmosfære.

Så enten det er sying, fotografering, eller trearbeid, kan et minilager være din dedikerte kreative plass for ting du ikke bruker daglig eller ukentlig, eller som du har tatt pause fra i en liten periode.

6. Beskyttelse av verdifulle gjenstander

Det er ikke bare hobbyentusiaster som bryr seg om at sine verdifulle eiendeler skal stå sikret der de oppbevares. Derfor gir et minilager en ekstra god følelse av lettelse, siden man kan være trygg på at et temperert lagerrom fra en sikker leverandør tilbyr en god plass til å sette verdifulle gjenstander.

Det trenger imidlertid ikke kun å være hobbysaker som trenger oppbevaring og beskyttelse. Noen ganger har vi ting som er for verdifulle til å bare ligge rundt i hjemmet, spesielt om vi ikke bruker de så ofte. Dette kan være arvegods, kunstverk eller andre eiendeler som mange oss er opptatt av å beskytte mot skader og tyveri.

Det er derfor befriende å kunne skape god plass i boligen til det livet man ønsker seg, uten at det går på bekostning av sikkerhet og riktig oppbevaring. Med et minilager kan du være sikker på at dine verdifulle og dine sensitive eiendeler er trygge og godt ivaretatt.

7. Reduserer stress

Å ha en organisert og ryddig bolig handler ikke bare om å skaffe ekstra plass til det du virkelig bryr deg om, det reduserer også stressnivået ditt.

Et rotete og uorganisert hjem er en stor faktor som kan påvirke din mentale helse negativt. Derfor vil du merke at med mer orden og system, vil også roen i større grad senke seg over deg når du er hjemme.

Dette betyr ikke at det løser alle stressrelaterte problemer, men hjemmet bør være et sted hvor vi kan søke tilflukt, lade batteriene, og ha vår egen og trygge base. Når det er mye støy, blir dette forstyrret og stressnivået økes.

Rot og mange ting påvirker hjernen vår og etterlater ofte en følelse av mangel på kontroll, overstimuli og en følelse av at det fortsatt er mye igjen å gjøre på den berømte to-do-listen.

Ved å fokusere på og prioritere å forbedre ditt hjem vil du føle deg mer i kontroll, mindre stresset, mer fredfylt når du er hjemme.

Med et minilager kan du holde hjemmet ditt fritt fra unødvendig rot. På denne måten vil du kunne lade på en mer optimal måte, og føle deg mer avslappet og mindre overveldet i ditt eget hjem.

Dame som er stressfri og fri, hun er ute i naturen med hendene ute, bak seg

8. Øker energinivå, tilfredshet og motivasjon

Når du føler deg mindre stresset og mer avslappet i dit eget hjem, vil du også øke tilfredsheten din og lade batteriene dine bedre. Disse sammen vil bidra til å øke energinivået ditt. Dette kan igjen påvirke motivasjonen din.

Denne følelsen vil kunne spre seg til ulike områder i ditt liv og i din hverdag.

Forskere har for eksempel funnet at folk sover bedre i ryddige soverom. Ved å få bedre søvn, og ved lade batteriene bedre når du er hjemme, vil du ha mer energi til å håndtere hverdagen og dens oppgaver og utfordringer. I tillegg vil du kunne få mer overskudd til å gjøre de tingene som du liker, og til å tilbringe mer tid med de du bryr deg om. Dette igjen kan øke tilfredsheten i livet ditt, og øke motivasjonen og energinivået.

Som vi har forklart i løpet av dette innlegget, kan et minilager bli ditt beste verktøy til å oppnå dette på en enklere og mer overkommelig måte.

(link til blogginnlegg om helse og rydding etter denne er skrevet)

9. Sparer penger på lang sikt

På sikt kan et lager faktisk også hjelpe deg med å spare penger.

Ved å være organisert og ha god oversikt over tingene dine, unngår du å kjøpe duplikater av dine eiendeler, noe mange ender opp med å gjøre fordi de ikke finner det de trenger.

I tillegg kan du spare nokså mye penger på kvadratmeterprisen. I stedet for å kjøpe deg en større bolig for å få plass til livet du ønsker, kan du leie de ekstra 1,5 til 25 kvadratmeterne du trenger via et minilager. På den måten kan du trives bedre på mindre plass, samtidig som fortsatt får tilgang til den ekstra plassen du trenger.

Med et minilager betaler du også kun for den ekstra plassen du trenger, og det er lett å endre størrelse på lagerbodene når behovet ditt endrer seg. Dette er vanskeligere å få til i en bolig, uten å måtte flytte eller bygge ut ekstra rom.

Med et minilager får du altså mye mer fleksibilitet over plassen. I tillegg kan du velge om du ønsker å leie for en kortere og lengre periode, noe som gjør at du har muligheten til å kun leie lagerplassen når du trenger de ekstra kvadratmeterne. Dette gjør det mye billigere å få den ekstra plassen du trenger, enn å kjøpe bolig eller bygge ut.

10. Mulighet for livsendringer

Et lager gir deg altså fleksibilitet uten at det krever en større investering i din fremtid. Med fleksibiliteten åpner det også opp for muligheter for livsendringer.

Et minilager kan fungere som et langsiktig oppbevaringsalternativ for personlige eiendeler som gir deg friheten til å tilpasse seg livets stadige forandringer.

Du kan også velge et minilager kun når du trenger å gjøre en livsendring mer sømløs, mindre rotete og lettere. For eksempel når du skal renovere eller pusse opp boligen din, når noen nær deg går bort og du arver mange ting som du vil beholde, men ikke kan ha i boligen, eller når du skal selge boligen din og trenger midlertidig lagring av møbler og eiendeler mens du har visninger eller flytter inn i ditt nye hjem.

Et minilager gjør det altså lettere å skape rom for endringer. Som når noen flytter inn eller flytter ut, uten du trenger investere i en permanent løsning.

Uansett hvilken fase du er i livet, er et minilager med deg hele veien. Det gir deg muligheten til å tilpasse deg livet uten å måtte endre hvor du er.

Et par under renovering som highfiver med malerull i den andre hånden, fordi de har et minilager som gjør livsendringer lett.

OK, oppsummering

Et minilager kan være din beste venn i livet og en støttende hjelp i en travel hverdag.

Et lager kan være nøkkel for personer som ønsker en mer organisert, ryddig og stressfri hverdag.

Fra å frigjøre plass hjemme, senke stressnivået og øke ditt overskudd, til å beskytte dine verdifulle eiendeler, gjøre det mulig å tilpasse seg livsendringer og gi deg fleksibilitet, kan et minilager bidra til din hverdagslykke.

Så hvorfor ikke vurdere å investere i en lagringsløsning som passer for deg? Det kan være akkurat det du trenger for å gjøre hverdagen mer behagelig og oversiktlig.

Gjør livet ditt mer OK i dag med et minilager.