Selge bolig? Slik gjør du boligen din klar

Annet
Klargjør boligen for salg

Å selge en bolig er ikke så enkelt som mange tror. Nøkkelen for å gjøre salget enklere og mer effektivt for deg, er å gjøre boligen din helt uiomotståelig for mulige kjøpere.

Vi har laget en liste med tips til hvordan du kan få det til.

Vasking og rydding

De fleste av oss har altfor mange saker og ting. På en visning må potensielle kjøpere kunne se for seg hvordan de selv ville fått det der. Derfor er det viktig å fjerne personlige gjenstander og rot, og skape et nøytralt, ryddig sted andre kan se for seg sin egen stil.

Noe som faktisk er viktigere enn mange tror, er å vise at boligen din har lagringspotensiale. Du vil tjene på å mellomlagre sakene dine i en visningsperiode, slik at du kan vise frem en ryddig bod til potensielle kjøpere. Ta en liten opprydning og kast eller gi bort ting og tang du egentlig ikke har så stor bruk for.

Har du fortsatt ting som trengs å ryddes bort før visningen er OK minilager er OK sted å sette tingene på mellomlagring.

Skap et godt førsteinntrykk

Det er viktig å skape et godt førsteinntrykk, også før man trer inn i boligen. Det er kanskje ikke så enkelt å forandre på fasaden der du bor, men husk å gjøre inngangspartiet hyggelig. Kanskje det er en ide å legge ned en stilig dørmatte eller plassere en pen blomst eller en fin pyntegjenstand ved inngangsdøra?

Prøv å skap en hjemmekoselig atmosfære, med friske blomster og kanskje fyr i peisen? Du kan også vurdere å sette frem frukt eller noe annet som setter litt farge på hjemmet, og skaper en ekstra hyggelig visning.

Husk å ta bort de personlige eiendelene som fotografier eller leker, og legg til rette for naturlig lys inn hvis mulig.

Bruk nøytrale farger

De freshe fargene eller den kule tapeten du bestemte deg for å pusse opp veggene med da du flyttet inn i boligen din, har kanskje fungert helt supert for deg. Det som er viktig å huske er at hvis du har en sterk eller fargerik stil, passer ikke dette for alle, og det kan hende at fargen du har valgt ikke lengre er på moten.

Før visningen kan du vurdere om du skal male i en litt mer nøytral farge, slik at det blir enklere for mulige kjøpere å se for seg hvordan de kan innrede på sin måte.

Ren duft

Hvert hjem har sin egen unike lukt, og noe mat legge gjerne igjen lukt i hjemmet. Før visningen bør du unngå å lage mat som skaper mye lukt, og unngå å bruke sterke duft-produkter. Luft godt og prøv å skape en ren, frisk duft før visningen.

Fremhev potensialet

Hva var det som gjorde at du kjøpte denne boligen i utgangspunktet? Om det var den deilige uteplassen, lagringspotensialet eller den fine takhøyden, fremhev disse elementene så den fremtidige kjøperen kan bli oppmerksom på det samme som du så.

Hvis du synes disse tingene er vanskelig å få til på egen hånd, er det alltid mulig å leie inn hjelp. Det finnes mange stylister der ute som har god kompetanse, og som kan hjelpe deg med å gjøre leiligheten klar for salg. Det er helt OK å skaffe hjelp!

Lykke til med å fjøre boligen din klar for salg!