Hvordan utnytte plassen i en liten leilighet best mulig

Tips og triks
Utnytt plassen i liten leilighet

Leilighetene i de store byene blir stadig mindre. Vi har laget noen gode tips til hvordan du kan maksimere plassen i en liten leilighet. Dersom du har for mange ting er den enkleste løsningen naturligvis å leie et minilager. Det er imidlertid flere mindre grep som kan tas for å gjøre leiligheten "større".

Opprett soner

Lag soner i leiligheten slik at du separerer plassen som skal brukes til ulike aktiviteter som søvn, avslapping, spising og arbeid. Dersom alt flyter inn i hverandre er det vanskeligere å holde orden på ting. Ting bør ha en fast plass. Dette er spesielt viktig i en liten leilighet.

Bruker du alt i leiligheten?

Ingen gjenstander i leiligheten bør være der uten at den har en mening. Evaluér hver gjenstand. Gjenstander du ikke bruker kan du sette lager. OK Minilager har rimelig lagerløsninger i alle de store byene i Norge. Et annet tips i denne forbindelse er eksempelvis å ha to små runde stuebord istedenfor ett stort. På den måten kan du separere de to små bordene dersom du trenger mer plass, og du slipper å ha et stort, mindre håndterbart bord.

Skap en illusjon av mer plass

Et smart tips er å henge bilder eller andre pyntegjenstander høyere opp på veggene. Ved å rett blikket vårt høyere opp på veggen skapes en illusjon av større plass. Et annet triks er å bringe inn mye lys i leiligheten, helst naturlig lys om mulig. Et annet mer velkjent triks er å bruke speil for å skape en illusjon av mer plass. Dette er også en god íde, men husk å begrense bruken av speil. (Det kan bli litt tacky). Et siste tips knyttet til dette punktet er å male veggene bak en transparent gjenstand i andre farger enn de øvrige veggene. Eksempelvis kan hver hyllerad i en bokhylle males i forskjellige farger. Dette kan også gi et intrykk av plassen i leiligheten blir større.

Bruk gangene

Når du skal optimalisere plassen i en liten leilighet må du utnytte hver eneste kvadratcentimeter. Mener du gangarealene i en leilighet er “død” plass? Da er du ikke kreativ nok. Innred gangen med en liten benk, hyller og bilder, for å gjøre gangen om til et eget lite oppholdsrom. En sjenk er også en mulighet som samtidlig gir plass til oppbevaring.

Lei en lagerbod på månedsbasis.

Alle tingene du ikke bruker til daglig, men som du heller ikke ønsker å kaste, kan du enkelt oppbevare på et minilager. OK Minilager har små lagerboder på 1-2 kvadratmeter som er perfekt for de som har små leiligheter og som trenger litt ekstra plass til sportsutstyr, sesongartikler, arkiver m.v.