Gjør balkongen klar for sommeren

Rydding
Gjør balkongen klar for sommer

Har du en balkong som ikke er helt klar for sommer enda? Bli klar med noen enkle grep.

Vask balkongen

I løpet av en vinter med variert vær kommer man ikke unna at balkongen blir skitten. Før du gjør det koselig der bør du ta en god vask over den, slik at den er ren og pen til sommersesongen. En god vask er også viktig for å vedlikeholde balkongen din. Når du vasker, sørg for at sluk er åpent slik at vann kan renne fritt.
Har hagemøblene stått ute hele vinteren? Da trenger nok disse også en god vask. Vask dem godt slik det anbefales for dine møbler, og vedlikehold dem dersom det er nødvendig. Et strøk maling, litt lagg, eller olje kan være nødvendig for at møblene skal se friske ut, og holde enda en sesong.

Trenger den et løft?

Når balkongen er vasket er det lett å se om den trenge rå friskes opp med litt maling eller annet. Dersom du ønsker å male balkongen din, husk å sjekk reglene der du bor.
Kanskje skal du investere i noen fine planter som kan pybte opp balkongen din? Sett på en enkel blomsterkasse, eller heng en plante i taket, så slipper du at de tar opp plass på gulvet.

Ta frem hagemøblene igjen

Når balkongen er klar, er det på tide å hente ut hagemøblene. Dra innom boden, minilageret, eller der du har lagret dem over vinteren, og sett dem ute på balkongen. Endelig er det klart for en OK sommer, på en mer enn OK balkong.