Fakta om flytteesker

Annet
fakta om flytteesker

Du har garantert satt sammen noen flytteesker av papp i løpet av ditt liv. De selges overalt og det er ikke uten grunn. Det er litt mer praktisk å pakke i en flytteeske enn å benytte seg av plastsekker eller tunge trekasser. Flytteeskene er dessuten lette å stable og transportere. Her kommer det noen fakta om flytteesker du ikke visste at du lurte på.

1. Den første flytteesken i papp lages

Papir har eksistert siden 100 år f.kr., men det ble ikke laget papp før 1400-tallet. Da ble pappen brukt til pakking, men det var først i 1817 at briten Malcolm Thornhill fant opp en flytteeske i papp. Denne esken var ikke spesielt robust, så det tok nesten 70 år før flytteesken vi kjenner i dag ble til. Etter det har det vært masseproduksjon av eskene i brun papp.

2. Det finnes mange typer flytteesker

Flytteesker i papp er kjent for de fleste, men de siste årene har det også blitt populært å benytte seg av esker i plast. Dette er en ny populær standard for flytteesker. Plasteskene tåler vann og kan brukes om igjen. De er dessuten også enkle å stable og tåler kanskje en litt større støyt enn esker i papp.

3. Resirkulerbare esker

Selv om flytteeskene kan brukes flere ganger blir 30% av flytteeskene i papp til søppel etter en gangs bruk. Flytteesker er ikke den dyreste investeringen, men en flytteprosess kan koste en del kroner og mange prøver å tenke smart for å spare penger. De fleste butikker gir for eksempel fra seg gratis banankasser. Det sparer miljøet, men noe som er lett å glemme er at brukte kasser og esker kan ha med seg små insekter, kjemikalier eller smitte. Hvis du får valget vil du kanskje unngå å dra med deg skadedyr inn i ditt nye hjem.