Få orden i garasjen

Rydding
Få orden i garasjen

Får du full utnyttelse av garasjen din? Vi opplever at både de med garasje og de uten garasje faktisk ofte har samme klage: «Jeg har ikke noe sted å sette tingene mine». Her får du tips til hvordan du kan gjøre garasjent il et mer OK sted å være.

Det er et vanlig problem at de som er heldig nok til å disponere en garasje nesten ikke har plass til bilen sin engang, fordi den fylles opp med skrot og ting du ikke lenger ønsker å ha i leiligheten. Ute av syne, ute av sinn.

  • Har du en hobby eller små barn som ofte har et skoleprosjekt? Garasjen kan fungere som et perfekt hobbyverksted slik at middagsbordet ikke blir grisete og det faktisk er plass til maten når den blir servert. Er ikke så kult eller enkelt å nyte et måltid etter en lang dag på jobb hvis minstegutten tidligere har brukt middagsbordet til å sortere meitemarksamlingen sin.
  • Garasjen kan og bør også brukes til å oppbevare og utføre ting som kan resultere i mye søl, som f.eks. maling, beis, mekanikk, utstyr for hagearbeid etc.

OK Minilager ønsker å hjelpe de som kjenner seg igjen i denne situasjonen, med å liste opp noen metoder for hvordan du kan få en OK garasjeplass.

Rydd opp i rotet

Regel nummer 1 i organisering er å ikke la verdifull plass gå til spille på grunn av verdiløst skrot. Ikke oppbevar gjenstander du aldri bruker med mindre du vet at du kommer til å trenge dem. Dersom det du lagrer ikke har affeksjonsverdi kan du selge, donere eller kaste.

Lei et minilager

Dersom garasjen er full av ting du bruker av og til, eller ting som har sentimental verdi, er minilager et OK sted å sette tingene. Du har da alltid et sted å oppbevare det du ikke har plass til hjemme, og du får mer plass i garasjen, slik at du kan bruke den til det den er lager for.

Rens lufta

Ikke avskriv garasjen din som ubrukelig til noe annet en lagring av skrot og bilen din fordi det er for kaldt, for varmt eller for fuktig. Løsningen er nær og en portabel air-conditioner eller varmeovn kan gjøre garasjen din komfortabel å arbeide i året rundt. Er du redd for fuktighet kan en luftavfukter ta knekken på uvelkommen kondens.

Oppbevar ting i høyden

Gjør det meste ut av hver tilgjengelig kvadratmeter ved å benytte veggplassen. Jo mer du kan oppbevare på veggene i garasjen, desto mer gulvareal har du å utnytte til større ting og et eventuelt hobbyverksted.

Hva ønsker du å bruke garasjen din til?