Vintertips 2023: Hvordan organisere hjemmet ditt under den kalde årstiden

Rydding
En person bretter klær på sengen og organiserer dem ifølge farger.

Det er ingen hemmelighet at vinteren tar opp mye plass. Her er vår vintertips til hvordan du effektivt kan organisere hjemmet ditt, slik at du kan få rom til både vinteren og vinterkosen, uten at det går på bekostning av plassen i boligen.

Vinteren gir oss muligheten til å nyte snø, fart ned skibakken, røde kinn, varme pledd, rykende god drikke, peiskos og lyset fra stearinlys. Bare å nevne noe.

Det er likevel ikke til å stikke under en stol, at for å nyte alt det vinteren har å tilby, så krever det en god del ekstra plass.

Med alt fra tykke gensere og tepper til skistøvler, vintertøy og annet utstyr, kan det være vanskelig å balansere vinterkosen med effektiv plassutnyttelse.

I dette blogginnlegget vil vi gi deg 6 nøye utvalgte tips, for å hjelpe deg med å organisere hjemmet ditt og lagre vinterutstyret på en måte som gir plass til både vinteren, og de koselige stundene denne kalde årstiden har å tilby.

Tips til effektiv organisering av hjemmet og lagring av vinterutstyr

Les videre for å se hvordan du kan beholde et ryddig hjem med nok rom til å nyte tiden vi er i.

 

Ett par med en hund som sitter omkring med bokser, og pakker ned skateboard i en boks.

Vintertips 1: Effektiv plassutnyttelse med sesongavhengig rotasjon

Det vi kaller «sesongavhengig rotasjon» er avgjørende for å frigjøre plass i hjemmet ditt.

Lag en liste over vintergjenstander du ikke trenger om sommeren, som utstyr, tunge jakker, støvler, tykke klær og tepper.

Oppbevar dem i boden på en smart måte, slik at det blir enkelt å rotere mellom sesongene. Dette gjør det enkelt å bytte ut sommerklærne og -utstyret med vinterens, når dagene blir varmere.

Har du ikke en bodd, eller ønsker du å bruke boden som et ekstra rom, er et minilager nær der du bor, en god løsning som gjør det lett å få god plass mens du holder boligen tidsriktig.

Vintertips 2: Smart sommeroppbevaring under vinteren

Før du pakker bort sommerklærne, pass på at de er rene og tørre.

Bruk vakuumposer for å komprimere klærne, og pakk dem vekk i klare oppbevaringsbeholdere, slik at du kan se innholdet uten å måtte åpne dem.

Vintertips 3: Få effektiv sko-organisering denne vinteren

Vintersesongen fører ofte med seg forskjelliges skotyper.

Bruk skohyller eller hengeoppbevaring for å organisere skoene dine på en plassbesparende måte. Smale skoskap som disse fra IKEA kan være ideelle for små boliger.

Vintertips 4: Kreativ lagring av skistøvler og utstyr

Skistøvler og utstyr tar ofte opp mye plass.

Lag en dedikert krokvegg eller hengende oppbevaringsløsning i boligen, garasjen eller boden for å holde ski, staver og støvler organisert, og frigjøre plass til andre ting.

Vintertips 5: Bruk lagringsbenker med dobbel funksjon

Benker med oppbevaring, i inngangspartiet eller stuen kan være en praktisk løsning.

Disse benkene gir både sitteplass og oppbevaringsmuligheter for vintersko, hatter, hansker, boblebukser og lignende.

Vintertips 6: Lagring av tekstiler for vinterhygge

Legg til en koselig touch ved å inkludere tepper og puter i vinterfarger.

Bruk puter hvor du kan bytte putetrekket for å optimalisere lagringen. Ved å bytte trekket til hva som passer årstidene får du brukt de samme putene året rundt.

Om du har flere tykke pledd eller ett stort og varmt teppe, kan det være lurt å ha en pen kurv for oppbevaring av disse, så de ikke blir liggende hulter til bulter.

 

Tre kurver på et sommerrom med klær organisert i hver kurv.

OK, oppsummeringstid: Organisering av hjemmet og lagring for vinteren

Å organisere vinterutstyr behøver ikke å gå på bekostning av plass eller kos.

Ved å praktisere sesongavhengig rotasjon, bruke smarte oppbevaringsløsninger og optimalisere lagringen av vinterklær og utstyr, kan du skape en funksjonell og koselig atmosfære i hjemmet ditt om vinteren.

Følg disse konkrete tipsene for en ryddig og komfortabel vinter!