5 tips til hvordan du kan få OK plass hjemme

Lagring
Behagelig interiør i spisestue

Føler du at tingene tar over plassen hjemme? Her er 5 tips til hvordan du kan få det mer OK hjemme.

Sett bort ting du bruker sjeldent

Hvis du tenker deg om, har du nok masse der hjemme som du bruker sjeldent. Disse tingene kan du enkelt sette bort, slik at du kan utnytte plasen hjemme til det du faktisk bruker regelmessig.

Sett tingene i nærheten, slik at de er lett tilgjengelig når du faktisk har bruk for dem. Det kan være i boden hjemme, eller på et eksternt minilager.

Kjøp multifunskjonsmøbler

Hvis du kan gjemme småting inni møbler, utnytter du plutselig plassen mye bedre. I sovesova eller sofa med sjeselomg er det gjerne oppbevaring, du kan få bort med skuffer i, puff med oppbevaring, og mye mer.

Hvis du velger møbler som hjelper deg å utnytte plassen du har til rådighet, får du plutselig ekstra plass.

Utnytte plassen du har

Tenk over all den plassen i huset som faktisk bare er luft; Plassen under sengen, plassen over klesskapet og bokhyllene. Her kan du plassere bokser og esker, og utnytte plassen til ting du bruker jevnlig, men som du ønsker å gjemme unna.

Endring av vaner

Hvis du bare gjør endringer i hjemmet, sklir det fort ut igjen. Prøv å endre små vaner slik at du klarer å beholde den gode plassen. Pass på at det ikke samler seg ting som taar opp plassen igjen, så beholder du det OK hjemme. Hyppigere ryddig og kasting av ting vil garantert gi deg mer plass i huset.

Lei et lagerrom på månedsbasis

Husk, søppelkassen er ikke skjebnen for alt du har, og noen ganger er det OK å ta vare på tingene til senere.Da kan du leie et minilager hos OK minilager så lenge du har behov for. Trenger du bare litt ekstra plass kan du leie et lite lagerrom, eller gå sammen med noen andre som også trenger et eksternt lager.

Hvordan får du bedre plass hjemme?