4 faktorer du må vurdere ved leie av et minilager

Lagring
Bilde av innendørs lagerrom

Når du skal leie et minilager vil du sørge for at dine eiendeler vil være i gode hender. Vi har alle ulike preferenser mht hva som er viktig når vi skal leie et lager.

Vi har satt opp 4 punkter du bør avveie når du velger hvilket minilager du skal benytte for oppbevaring av dine eiendeler.

1. Sikkerhet

Dette er selvsagt et avgjørende punkt dersom du skal lagre gjenstander av høy omsetningsverdi og/eller høy sentimental verdi. Noen tilbydere av minilager gjør litt ekstra i denne forbindelse, som en rekke avanserte sikkerhetstiltak. For eksempel adgangskontroll med personlige koder, avansert belysning, videoovervåkning og alarmer. Som oftest vil leieprisene gjenspeiles I høyere priser hos ved slike ekstra sikkerhetstiltak. Så dersom du bare ønsker å lagre noen vanlige husholdningsartikler og ordinære møbler kan en lagerbod med standard sikkerhet og en god hengelås være tilstrekkelig.

2. Miljø

Åpenbart vil du unngå at dine ting ender opp med mugg og fuktskader. Generelt sett vil et tørt lager være tilstrekkelig for oppbevaring av det aller meste. Du bør imidlertid forsikre deg om at lageret er helt tørt og tett, og at lageret er musefrit og fritt for insekter. Å leie et temperert lager vil som oftest være dyrene enn å leie et kaldtlager. For de som har gamle tremøbler og elektronikk kan det være greit å velge et temperert lager, mens for de fleste gjenstander vil et tørt kaldtlager være tilstrekkelig.

3. Convenience

Convenience innebære ikke bare å finne et minilager-anlegg som ligger I kort avstand fra hjemmet ditt. Convenience knytter seg også til andre tjenester hos et minilager;

  • Enkel tilgang til informasjon: Er prisene til tilbyderen tilgjengelig på nett?
  • Enkel bestilling og betaling: Kan du for eksempel bestille og betale via nett?
  • Enkel tilgang på et anlegg: Har minilageret enheter med drive-in tilgang, eller enheter tilgjengelig nærme inngangspartiet?

4. Pris

Pris er naturlig nok en viktig faktor for de fleste av oss. Husk å sjekke at minilageret gir deg en komplett oversikt over kostnadene. Noen aktører operer med en rekke ulike gebyrer som kommer I tillegg til selve leieprisen. Du bør også være oppmerksom på at noen aktører oppgir priser I kubikkmeter, mens andre aktører oppgir prisene I kvadratmeter. Kaldtlager er som oftest rimeligst, mens temperert lager tilbys til en høyere pris.