Tips ved flytting til mindre bolig

Rydding
Flytte til mindre bolig

Det er mange grunner til at man ønsker å flytte til mindre steder. Her er noen av grunnene:

  • Leietakere som kanskje leter etter et sted med lavere husleie.
  • Folk som ønsker å bo et koselig, mindre sted.
  • Pensjonister som ønsker å bo et sted som krever mindre vedlikehold.

1. Start med spesifikasjonene

Dra frem målebåndet, gå fra rom til rom, og lag notater på høydene, breddene, dybden og lengen av hvert rom der du bor nå.

  • Badene
  • Soverommene
  • Kjøkkenet
  • Stuene

Deretter, film eller ta bilde av målene på møblene du vet du må ha med deg videre.

Til slutt, ta med deg videoen/bildene til det nye stedet, og dokumenter plassen som er der. Sammenlikn tallene. Dette vil hjelpe deg med å avgjøre hvilke gjenstander du definitivt kan beholde, og hvilke du da må kaste, donere eller lagre i et minilager.

2. Bestem hvilke gjenstander som du ønsker å beholde

Start med gjenstandene som får deg til å føle deg som hjemme. Favorittene er som regel de med størst affeksjonsverdi, noe som vil få dem til å passe inn i det nye stedet. Marker dem som topp-prioriterte-møbler til å flytte med deg.

List opp disse gjenstandene sammen med størrelsen på dem. Noter hvilke rom de vil passe inn i, og hvor mye plass det vil være igjen i rommet etter du har tatt med favorittmøbelet ditt.

Lagringstips: Hvis det er møbler eller gjenstander du ikke har lyst til å gi fra deg eller kaste selv om det ikke passer i det nye hjemmet ditt, vurder å leie et innendørs temperert lager, eller en standard lagringskonteiner.

3. Avgjør hva du kan leve uten

Når du får en god oversikt over hvor mye plass og rom du har er det tid for å vurdere hva du skal gjøre med resten. Start med å prate med de du bor med, og finn ut: Hvilke gjenstander eller møbler går det egentlig greit å gi bort eller kaste?

Gjenstander du har flere av er et lurt sted å begynne. Har du allerede for mange glass på kjøkkenet? Vurder å nedskalere for å lage rom for andre gjenstander og møbler på det nye stedet.

4. Organiser dine topp prioriterte møbler og gjenstander

Den beste metoden for å ikke føle seg klaustrofobisk eller overveldet i det mindre stedet, er å ha tingene dine organisert. Rot kan gjøre at rommene føles enda mindre. Med en gang du har tingene dine i system, gjør ditt beste for å ha dem der.

Se etter muligheter for å konsolidere plass og grupper like gjenstander sammen. Du har bare den plassen du har, så utnytt det til det fulle.

5. Lei et minilager

En enkelt løsning når du flytter til en mindre leilighet er naturligvis å leie et minilager. Sannsynligvis har du gjenstander du ikke har plass til, men som du ønsker å ta vare på. Ved å leie en liten ekstern lagerbod kan du ta vare på arvegjenstander og andre eiendeler med affeksjonsverdi.

Planlegger du å flytte til et mindre sted snart?