Skeive Sørlandsdager - derfor er jobben fortsatt viktig

Pride-måneden var i juni, men på sørlandet fortsetter de feiringen i august. Skeive Sørlandsdager er Sørlandets feiring av mangfold og likeverd. De har flyttet inn på et lager hos oss, og vi ønsker å fortelle dere hvorfor jobben de gjør er så utrolig viktig, og hvorfor du bør delta på pride-feiringen!

De fleste av oss drømmer om en verden hvor alle blir akseptert, og alle er frie til å være seg selv. Vi har kommet langt på vei mot dette, men dessverre er vi ikke i mål enda, og mange må undertrykke sitt egentlige jeg og sider ved seg selv. Det er nettopp derfor arbeidet til Skeive Sørlandsdager fortsatt er så utrolig viktig.

- Vi jobber for at alle mennesker skal kunne leve som de er, uten å være redd for å bli trakassert, diskriminert eller på annen måte behandlet annerledes enn majoriteten av samfunnet. Vi mener at hvem man elsker eller hvem man er ikke skal avgjøre hvordan man blir behandlet, sier festivalsjef for Skeive Sørlandsdager, Linda.

Festivalen Skeive Sørlandsdager er en av mange Pride-festivaler i landet. Den arrangeres av FRI - Foreningen for  kjønns- og seksualitetsmangfold, i samarbeid med andre aktører innen mangfold, likestilling og likeverd.

- Pride skal være en feiring og en markering av hvor langt vi har kommet for like rettigheter for alle som faller utenfor majoriteten innenfor kjønns- og seksualitetsmangfold, men også være et forum for synlighet over hvor lang vei vi fortsatt har å gå lokalt, nasjonalt og internasjonalt, forteller Linda.

Viktig arbeid på Sørlandet

Under årets pride-måned så man stadig innlegg som handlet om nødvendigheten av en slik feiring, og spørsmål om hvorfor ikke heterofile hadde noe tilsvarende. Men arbeidet er fortsatt viktig.

- Arbeidet vi gjør er viktig fordi levekårsundersøkelser viser at det fortsatt er en høyere andel innenfor LHBT+ som prøver å ta sitt eget liv, og at fordommene er sterkere på Sørlandet. Vi må endre dette, slik at vi ikke har unge mennesker som prøver å ta sitt eget liv fordi "jævla homo" blir brukt som skjellsord i skolegården, eller at noen sier de synes det er ekkelt å tenke på at to menn har et forhold.

Dette er ikke tanker og oppførsel som passer inn i et samfunn hvor alle kan være slik de er, og elske den de vil, og dette er grunnen til at du bør ta deg en tur til Skeive Sørlandsdager. Hvem vil du ta med deg?

Om OK Minilager

OK Minilager ble startet i 2009 av far og sønn. Det som startet som en avdeling med fire lagercontainere har vokst til å bli en av Norges største lageraktører, med over 75 minilager spredt fra Tromsø i nord, til Mandal i sør. Vi leier ut nye, tette lagercontainere og lagerrom i tempererte lagerbygg. Velkommen til OK Minilager - en trygg og rimelig lagerløsning!

Er du klar til å bestille lager?

Bestill nå eller få hjelp av oss.

Våre siste innlegg