Slik reduserer du flyttekostnadene

Flytting kan være et spennende prosjekt, men det kan også være ekstremt kostbart. Få våre fire tips til å spare penger når du flytter.

Ved siden av kostnader i form av ny bolig, kan selve flyttingen komme med mange utgifter. Hemmeligheten til å holde kostnadene lave i flytteprosessen er god forhåndsplanlegging. Med litt ekstra planlegging månedene før flyttingen starter kan du lett spare penger og ressurser. Her er en kort oppsummering:

  • Kvitt deg med det som ikke trengs å flyttes
  • Flytt selv
  • Unngå dobbel husleie
  • Vær kreativ med pakkeutstyr

Kast, doner og selg uønskede eiendeler

Reduser eiendelene dine i månedene frem mot flyttingen. Dersom du velger å ansette et flyttebyrå, er dette en av de største kostnadene i prosessen. Hos de fleste flyttebyrå blir man belastet enten for tidsbruk, eller mengde eiendeler som skal flyttes. Flytting tar tid og tid er penger, reduser eiendelene dine og spar.

For å redusere eiendelene dine kan du selge eller gi bort på en plattform for salg av brukte ting. Dersom det er lenge siden forrige gang du tok en ordentlig opprydning hjemme er det nok også noe som er modent for å kastes. Dersom du skal kvitte deg med klær kan du levere dem hos enkelte butikker som gjenbruker dem, eller du kan levere dem i en av de mange containerne som tar imot brukte klær og tøy.

Flytt selv

Lei en flyttebil eller henger og gjennomfør flyttingen selv.  Har du flere gjenstander enn bilen kan romme? Lei en flyttebil eller henger, i stedet for å betale et flyttebyrå for servicen. Prisen av å leie en flyttebil eller henger er desidert lavere enn prisen av å leie inn et flyttebyrå for å ta seg av flyttingen.

Den beste strategien for å maksimere kostnadseffektiviteten til en flyttebil eller henger er å ha alt som skal flyttes klart og ferdig pakket. Du leier ofte flyttebil eller henger på timesbasis, og da blir en det billigere hvis du ikke trenger å bruke ekstra tid på å pakke ned noe som ikke var klart.

I Oslo kan du gjennom vårt samarbeid med tjenesten Freetrailer låne tilhenger gratis i inntil 3 timer hvis du ikke booker den på forhånd, men henter den når du trenger. Ved forhåndsbooking koster det kun 29 kroner.

Unngå dobbel husleie

Å ta i bruk et minilager er et bra alternativ dersom du ønsker å ha mer tid i flytteprosessen. Flytting kan kreve mye tid når man gjør det på egenhånd, og et minilager vil kunne redusere tidspresset. Minilager kan leies i ulike størrelser enten på kort- eller lang tid basis. Når man for eksempel skal ut av en bolig og inn i en ny bolig kan det være at utflytt og innflyttet dato kan klaffe med hverandre. Istedenfor å måtte utsette utflytt eller forskyve innflytt kan løsningen være å leie et midlertidig lager for å oppbevare innbo og andre eiendeler. Det blir rimeligere enn å betale dobbel husleie over en periode. Du kan leie minilager her.

Vær kreativ med pakkeutstyr

Det kan være fristende å gå til innkjøp av nye pappesker og flytte utstyr hver gang man skal flytte. Istedenfor å gå til innkjøp av nytt pakkeutstyr hver gang kan det være andre alternative løsninger. Sjekk med lokale virksomheter, ofte gir de ut gratis pappesker og flyttemateriell de ikke bruker lenger. Samle opp ferdigleste avispapir i månedene fremover og bruk som pakkepapir istedenfor å kjøpe nytt.

Du kan også vurdere å pakke i mer permanente løsninger som du også kan bruke videre i boden din. For eksempel å pakke klær og annet tøy i plastbokser, i tillegg til å bruke kofferter og sekker som du allerede har liggende. Hvis du pakker puter og dyner i plastposer kan du også bruke støvsugeren for å vakuumpakke dem – og da får du plass til mer i det du har.

Etter flyttingen kan det være lurt å ta vare på pakkeutstyret, og ta det i bruk igjen ved en senere anledning. Disse tipsene reduserer ikke bare kostnadene ved flyttingen, men er også til god hjelp for miljøet vårt.

Lykke til med flyttingen!

Om OK Minilager

OK Minilager ble startet i 2009 av far og sønn. Det som startet som en avdeling med fire lagercontainere har vokst til å bli en av Norges største lageraktører, med over 70 minilager spredt fra Tromsø i nord, til Mandal i sør. Vi leier ut nye, tette lagercontainere og lagerrom i tempererte lagerbygg. Velkommen til OK Minilager - en trygg og rimelig lagerløsning!

Er du klar til å bestille lager?

Bestill nå eller få hjelp av oss.

Våre siste innlegg