Slik skaffer du deg et flytteteam

Flytting
Par bærer esker inn i bil

Det er ingen selvfølge at venner og familie har mulighet til å stille opp for deg når du flytter. Her får du noen tips som hjelper deg når du skal samle et flytteteam.

Se for deg at du skal flytte og du trenger hjelp til å få alle sakene dine plassert på et lager. Budsjettet ditt tilsier at du ikke har råd til å betale for hjelp av et flyttebyrå, så eneste mulighet er å få litt hjelp av venner og familie.

De fleste av oss lever hektiske liv, så det å hjelpe noen med å flytte står kanskje ikke høyest på prioriteringslista. Derfor har du her en liste som kan være lur å følge dersom du trenger flyttehjelp på budsjett.

Hjelp til når andre skal flytte

Hvordan kan du forvente at de skal hjelpe deg når du ikke hjelper dem?
Vær på tilbudssiden og tilby hjelpen din når noen i kretsen skal flytte. Når du hjelper andre kan det hende de blir mer tilbøyelig til å si ja når det er din tur. Det er også hyggelig å være der for andre, uansett om de kan stille opp på din flyttedag eller ikke.

Vær tidlig ute

Når datoen for flyttingen er bestemt, kan det lønne seg å høre med venner og familie så fort som mulig. Da får de sjekket om de har mulighet, og eventuelt holdt av dagen. Når dagen nærmer seg, er det lurt å få bekreftelse på at de fortsatt har mulighet, og avtale tidspunkt.

Planlegg flyttingen godt

Pass på at du legger en slagplan for selve dagen så alt går så glatt som mulig. Om du gjør det, viser det at du setter pris på tiden til flyttehjelpen din. Dersom du skal flytte et piano for eksempel, er det lurt å tenke over hva som er den enkleste og mest effektive måten å gjøre dette på.

Dessuten er det kanskje lurt å starte med det som er tyngst, når hjelpen fortsatt har mye energi igjen. Teip igjen alle flytteeskene dine og sett de fram så alt står klart til å bæres ut, og unngå at flyttehjelpen må hjelpe deg å pakke på selve flyttedagen.

Refundér utgifter

Om vennene dine bruker egen bil, så er det en selvfølge at du betaler for drivstoff, bompenger og kanskje litt til.

Vis takknemlighet og gi noe tilbake

Underveis på flyttedagen er det ikke dumt å ha noe godt på lur. Kutt opp frukt eller by på noe godt, så holder energien seg oppe. Noe kaldt å drikke eller kaffe er også lurt å ha klart.

Sørg for at teamet ditt får i seg mat, og kanskje avslutt dagen med en hyggelig samling.

Lykke til med flyttingen.