Forbered deg på vårvasken

Nyheter
Illustrasjon av dame som rengjør en leilighet

Det er kanskje en «long shot» da vinteren fortsatt kanskje er på sitt aller kaldeste (håper vi).

Kanskje våren kommer raskere om du forbereder deg litt på vårvasken. Start med små steg, så kommer vårfølelsen sakte men sikkert, det kan vi love. Start med å sette en dato, noe som er greit nok. Deretter finner du frem vaskeutstyret, organiserer leiligheten, doner tingene du ikke ønsker å beholde, også lagrer du tingene du ønsker å beholde.

Dersom alle stegene over er gjennomført er det bare å sette i gang!

Steg 1 – Bli inspirert

Å ha en visjon om hvordan stedet ditt skal se ut før du har satt i gang er en god motivator. Kanskje det minner deg om hvor ren og ryddig leiligheten din faktisk kan være, og hvor fantastisk det er å slette kaoset fra stedet, og få orden igjen.

Et par kjappe Google-søk på «OCD organization» vil kunne gi et bilde av alt du kan tenke deg organisert. Alt fra hvordan du bretter plastposer til hvordan du skal få fullstendig orden i kjøleskapet ditt. Bruk litt tid på å finne ut hvordan ekte organiseringsavhengige behandler plassen sin, og du får raskt noen ideer om hvordan du kan utnytte din.

Steg 2 – Sett i gang

Vårvasken er hverdagsvasken på steroider. For å klare å gjøre et ordentlig er du nødt til å ta steget forbi din vanlige vaskerutine, ved å angripe utfordringene du står ovenfor til vanlig, men dropper fordi du tenker at det er for vanskelig eller kjedelig.

Så istedenfor å bare finne problemene, sett i gang og se etter hva som faktisk gjemmer seg under sofaen, kjøleskapet eller vaskemaskinen. Deretter blir du der nede og ser deg rundt – det er ganske stor sannsynlighet for at du finner gjenstander du kjenner igjen, og hadde glemt eksisterte i hvert eneste hjørne.

Deretter gjør du det motsatte – Sjekk alle topper. Kjøleskapet, vaskemaskinen, skap og gardiner. Mange finner i dette stadiet et helt økosystem av glemte gjenstander, og en hel populasjon av støvkaniner.

Steg 3 – Tør å bli skitten

En av ironiene med vårvasken er at du sannsynligvis kommer til å ende opp med å bli ganske skitten selv. Noe du kommer til å finne raskt ut av når du kriger mot støvkaninene. Du kommer til å møkke deg til om du gjør det på riktig måte. Forbered deg på dette ved å bruke noen klær du ikke bryr deg om lenger, og kjøp en del papirruller og annet vaskeutstyr.

Sett fokus på å bevege deg fra rom til rom, ved å begynne med rommene du bruker mest tid i. Deretter angriper du tilslutt det området du alltid har tenkt at du burde vaske, men aldri tatt deg tid til. Det kommer til å gi deg en fantastisk følelse når du har fullført det, så det er verdt det for denne vårvasken. God motivasjon for å fullføre vårvasken, og bare glede seg til neste år.

Lykke til!