Flytting kan være et spennende prosjekt, men det kan også være ekstremt kostbart. Her er noen OK tips for å redusere flyttekostnadene.
Ved siden av kostnader i form av ny bolig, kan selve flyttingen også skape flere utgifter. Hemmeligheten til å holde kostnadene lave i flytteprosessen er god forhåndsplanlegging. Tar du deg tid til dette kan du lett spare penger og ressurser. Her er en kort oppsummering:
Det kan jo hende at du kan booke en mindre flyttebil, eller at du sparer en runde hvis du bare lar være å flytte det du ikke skal ha med deg?
I månedene før du flytter kan du bruke tid på å kaste, gi bort og selge unna det du ikke vil ta med videre.
Velger du å ansette et flyttebyrå, er dette en av de største kostnadene i prosessen. Hos de fleste flyttebyråer blir man belastet enten for tidsbruk, eller mengde eiendeler som skal flyttes. Flytting tar tid, og tid er penger. Kvitt deg med litt ting og spar penger!
Lei en flyttebil eller henger og gjennomfør flyttingen selv. Veldig ofte blir dette billigere enn om du skal leie inn flyttebyrå, men dette er lurt å sjekke før du kjører på.
Skal du flytte selv vil du trenger ofte hjelp. Her får du tips til hvordan du kan skaffe deg hjelp på flyttedagen.
Den beste strategien for å maksimere kostnadseffektiviteten til en flyttebil eller henger er å ha alt som skal flyttes klart og ferdig pakket. Du leier ofte flyttebil eller henger på timesbasis, og da blir en det billigere hvis du ikke trenger å bruke ekstra tid på å pakke ned noe som ikke var klart.
I Oslo kan du gjennom vårt samarbeid med tjenesten Freetrailer låne tilhenger gratis i inntil 3 timer hvis du ikke booker den på forhånd, men henter den når du trenger. Ved forhåndsbooking koster det kun 29 kroner.
Det er flere grunner til at du kanskje står i en periode uten bolig, eller at du trenger et sted å oppbevare tingene dine i løpet av flytteprosessen. Hvis innflyttingsdato og utflyttingsdato ikke klaffer, eller du skal pusse opp eller lignende, kan et minilager være redningen.
I stedet for å betale for det gamle stedet en ekstra periode, kan du betale mindre for å lagre ting i et minilager til du er klar for innflytt. Minilager kan leies i ulike størrelser enten på kort- eller lang tid basis, og ved å leie kan du unngå å betale på to hjem samtidig.
Det kan være fristende å gå til innkjøp av nye pappesker og flytteutstyr hver gang du skal flytte. For å spare penger gjør du lurt i å vente med p dra kortet, og se på andre alternativer først.
Du kan sjekke med venner og familie, og lokale bedrifter om de har noe flyttemateriell liggend som du kan få, esker blir som regel ikke ødelagt etter en flytting. I tillegg kan du samle opp diverse papir før flyttingen, som du kan bruke til pakkepapir.
Her kan du lese mer om hva du kan ta vare på og bruke som flyttemateriell.
Du kan også vurdere å pakke i mer permanente løsninger som du også kan bruke videre i boden din. For eksempel å pakke klær og annet tøy i plastbokser, i tillegg til å bruke kofferter og sekker som du allerede har liggende. Her an du lese mer om hva du kan pakke i annet enn flytteesker.
Hvis du pakker puter og dyner i plastposer kan du også bruke støvsugeren for å vakuumpakke dem – og da får du plass til mer i det du har. Se hvordan du lager hjemmelaget vakuumpose her.
Etter flyttingen kan det være lurt å ta vare på pakkeutstyret, og ta det i bruk igjen ved en senere anledning, eller kanskje høre om noen andre trenger det. Disse tipsene reduserer ikke bare kostnadene ved flyttingen, men du sparer miljøet for et par pappesker og litt plast.
Når du velger ut flyttemateriell er det viktig å velge noe som gir god nok beskyttelse, slik at du unngår skader, for skader sparer du ikke penger på. Her kan du lese hvordan du unngår skader under flyttingen.
Vi håper du får en billig flytteprosess, lykke til!